Stijvolnaakt.nl

Onze werkwijze

Of je nu kiest voor boudoir, erotische of (bedekt) naakt fotografie, het belangrijkste aspect bij een naaktshoot is dat jij je als model veilig voelt. Als je als model niet kunt ontspannen zal het moeilijk worden om foto’s te maken waar je op natuurlijke wijze op staat. Daarom hebben we bij Stijlvolnaakt.nl een werkwijze ontwikkelt die dit min of meer garandeert.

Kennismaking

Indien je een naakt, boudoir of erotische shoot zou willen doen is het belangrijk om elkaar te leren kennen middels een kennismakingsgesprek. Liefst in een voor beiden prettige omgeving. Doel van dit gesprek is om vast te stellen of de ideeën en wensen overeen komen. Want naakt poseren is niet niks, dus een klik en goede verstandhouding is van groot belang. Als model kunt je wat foto’s van internet halen die het best overeenkomen met wat je voor ogen hebt. Hierdoor kan ik adviseren wat voor jou het beste zou werken, in welke setting en hoe we het best de sfeer creëren die je voor ogen hebt. Hierdoor kunnen we ons beiden optimaal voorbereiden op je shoot en is het minder spannend of onwennig wanneer we in de studio staan.

Voorbereiding

Na een eerste kennismaking wil je je goed voorbereiden. Hierdoor kunnen we de tijd die er is voor de shoot zo effectief mogelijk besteden.  

Accessoires

Met name bij boudoir fotografie telt de inrichting van de ruimte, je kleding of lingerie, visagie en gebruikte accessoires. Hiermee heb je zelf in de hand wat voor sfeer wordt neergezet. Afhankelijk van de locatie kan het daarom lonen om op zoek te gaan naar de juiste aankleding, bijvoorbeeld bij een brocante, op zoek naar voorwerpen die de sfeer mede ondersteunen. Uiteraard helpen we hierbij graag!

Moodboards

Een ander belangrijk aspect bij de voorbereiding is het maken van een moodboard. Dit kan een verzameling foto’s zijn die de sfeer uitademen die jij graag in je foto’s terugziet. Op onze portfolio pagina tref je voorbeelden die je hierbij op weg kunnen helpen. Ook voorbeeldfoto’s van poses kunnen behulpzaam zijn. Uiteraard helpen we graag bij de samenstelling van een moodboard en ook hierbij is samenwerking van belang.

Lees a.u.b. onze FAQ door voor alle overige Do’s and Don’ts.

Acclimatiseren

Een naaktshoot is in het begin altijd een beetje spannend, zowel voor jou als voor ons. Daarom nemen wij graag de tijd om even te acclimatiseren. Een praatje tijdens het instellen van de apparatuur zorgt ervoor dat we allemaal ontspannen. Vervolgens nemen we de shoot nog even door en wisselen ideeën uit.

Met je badjas aan kunnen we al wat posities en poses uitproberen, zodat je exact weet wat er moet gebeuren tijdens de shoot zelf. Eventueel maken we alvast proefopnamen en beijken deze, zodat je al een beeld hebt hoe bepaalde shots zullen uitwerken.

Het kan zijn dat je graag iemand meeneemt naar de shoot, waardoor je je veiliger voelt. Uit ervaring weten we echter dat je dit beter tot maximaal 1 persoon kunt beperken. 

Na een deel van de shoot kun je je badjas weer even aandoen en kijken we samen naar de gemaakte foto’s en of we beiden tevreden zijn met het resultaat. Je zult zien dat door deze manier van samenwerken de spanning snel uit de lucht is. Hierdoor krijg je echt de beste foto’s!

Selecteren

Niemand wil naaktfoto’s van zichzelf met anderen delen als je ze zelf niet heel mooi vind. Daarom is het belangrijk dat je zelf een selectie uit de foto’s maakt. Foto’s die foto-technisch niet okay zijn en die je zelf niet mooi vind zullen we meteen verwijderen.

Ook nadat ik foto’s bewerkt heb zal ik je altijd zelf laten kiezen welke bewerking je het mooist vind. Naaktfotografie vraagt veel vertrouwen en wij doen er alles aan om dat vertrouwen te verdienen en te behouden.

Veelgestelde vragen

Hieronder tref je een overzicht van de meest gestelde vragen over poseren, een naaktshoot, erotische, boudoir en (bedekte) naaktfotografie.

Zoals je wellicht al op deze site al hebt gelezen kun je bij ons terecht voor een fotoshoot met partner (duo-shoot), boudoir fotoshoot, erotische fotoshoot, (bedekt) naakt fotoshoot, of een bodyscape fotoshoot.  Kijk naar onze stijl voorbeelden om deze begrippen beter te kunnen plaatsen. Maar wat je ook zoekt, wij volgen jouw wensen (binnen grenzen natuurlijk).

Ik doe ook gratis (TFP) fotoshoots. Dit doe ik vooral om mijn portfolio uit te breiden. Soms maken we dit ook onderdeel van een actie. Wil je in aanmerking komen voor een gratis fotoshoot neem dan contact op via het contactformulier en vertel welk idee voor een shoot jij hebt. Uiteraard zijn shoots alleen gratis als ik toestemming van je krijg om (annonieme) foto’s on-line te plaatsen.

Je kunt op alle werkdagen een afspraak maken in de avond. In het weekend kun je overdag een afspraak maken voor een fotoshoot.

Shoots vinden meestal plaats in een gehuurde professionele studio (betaling vooraf). Voor boudoir fotografie kan het heel mooi zijn om een luxe hotelkamer te huren. Soms dragen onze klanten zelf een locatie aan, zoals bij hen thuis, een afgehuurde sauna, kasteel etc. De kosten voor de eventuele locatie en/of reiskosten komen wel bij de kosten van de fotoshoot zelf. Ik beschik over een set mobiele flitsers waarmee ik op locatie ook beschik over echt studiolicht.

Ik mag de foto’s niet commercieel gebruiken. Jij (jullie) mag (mogen) dat echter ook niet. Verder moet je als je de foto’s op internet plaatst altijd Stijlvolnaakt.nl vermelden als fotograaf. Indien je toestemming verleent kan ik de gemaakte foto’s gebruiken voor mijn portfolio, dus dan mag ik de foto’s gebruiken voor promotie van mezelf d.m.v. een portfolioboek of website. Dit is uiteraard niet verplicht en zal slechts na een akkoord mogelijk zijn.

Tijdens een fotoshoot ben ik aanwezig en mijn vrouw als assistente en visagiste. Daarnaast kun je desgewenst natuurlijk zelf iemand meenemen (max. 1 persoon).

Voor lingerie of naaktfotografie moet je minimaal 18 jaar zijn, ook al komt er een ouder mee. Helaas is het antwoord dus;  Nee.

Zorg dat je uitgerust naar de fotoshoot komt. Dus ga op tijd naar bed de avond voor de fotoshoot en drink niet teveel alcohol. Als je beharing wilt scheren, doe dat dan de dag ervoor. De meeste mensen hebben dan minder last van irritatieplekken. Als je naar de zonnebank wilt of in de zon gaat, let dan op dat je niet verbrand vlak voor de shoot.

Laat je ons de visagie doen, maak jezelf dan NIET op. Doe je de make-up zelf voor de shoot, breng deze dan zwaarder aan dan je normaal zou doen omdat door de studiolampen je make-up deels wegvalt op de foto. Zoek wat voorbeeld foto’s  op internet van hoe je jezelf graag op de foto zou zien. Onze stijl voorbeelden kunnen wellicht helpen. Deze voorbeelden dienen dan als uitgangspunt voor jouw shoot. Als je wilt kun je voor de spiegel oefenen met poses. Dit helpt sommigen wat te wennen aan poseren.

LET OP: Draag de dag van de shoot losse kleding die niet knelt. Op de naakte huid en bij studioverlichting (vooral bij bodyscaping) zie je alles veel sneller dan je denkt.

Zoek lingerie en accessoires uit die je mee wilt nemen. Denk er aan dat je niet snel te veel bij je hebt. En het zou toch jammer zijn als je tijdens de shoot denkt… had ik dat nou toch maar meegenomen. 

TIP:  Naast lingerie kan een overhemd van je partner ook heel sexy zijn.

Ja, foto’s die een professionele fotograaf maakt moeten altijd worden bewerkt omdat deze niet in het bekende jpg formaat worden genomen. Verder vind iedereen het fijn als net die vervelende pukkel of dat puistje wordt geretoucheerd en de ‘toning’ perfect is. Daarnaast kan echt alles geïdealiseerd worden. Het is een kwestie van smaak, want sommigen willen juist zo naturel mogelijk op een foto staan. Ook hierbij is overleg dus van belang!

Enige tijd na de fotoshoot kun je dan de foto’s veilig via Wetransfer downloaden. Na een shoot maak ik in overleg 5 nabewerkingen van de best foto’s, maar ik neem er per shoot zo’n 100 (je mag ze natuurlijk allemaal hebben). Wil je meer foto’s laten nabewerken, dan reken ik hiervoor 10 EUR per foto (ik besteed gemiddeld 20 min. per nabewerking).

Je mag de foto’s altijd afdrukken zoveel als je wilt en je mag ze gebruiken voor je website of bijvoorbeeld Facebook. Je mag de foto’s nooit commercieel gebruiken zonder overleg en bijbehorende vergoeding voor mij als auteursrechthebbende fotograaf.

Jazeker! Wil je samen op de foto met je vriend, vriendin of partner, dan kan dat natuurlijk. Als deze meekomt naar de shoot moeten we wel wat extra tijd inplannen. Meldt dit dus a.u.b. van tevoren i.v.m. de planning en ook om vooraf geschikte poses te bedenken.

Ik selecteer de foto’s die ik technisch goed genoeg vindt. Na deze selectie stuur ik de foto’s in een zeer klein formaat via Wetransfer naar je toe. Daarna begint voor jou het selecteren. Als je het afgesproken aantal foto’s hebt geselecteerd dan stuur je mij een email met de nummers van deze foto’s. Hierna zal ik de foto’s die jij uitgekozen hebt bewerken en digitaal in .jpg formaat aan je sturen.

Wil je graag gebruik maken van onze visagie dan hoef je dit slechts aan te geven. De visagie kan afgerekend worden na de shoot (PIN).

Kijk voor een uitgebreide uitleg op pagina ‘Werkwijze‘. 

De meeste modellen geven aan het in het begin vreemd te vinden, maar na een tijdje went het. Het is eigenlijk net als in de sauna. In het begin ben je wat onwennig, maar na een tijdje merk je bijna niet meer dat je naakt bent. Wij stellen ook altijd een kennismaking voorafgaand aan een shoot voor. Veel mensen die een shoot toch spannend vinden zeggen dat ze daar blij mee zijn.

Boudoir fotografie is overgewaaid uit Amerika. Veel vrouwen lieten voorafgaand aan hun bruiloft een fotoboek maken met foto’s waarop ze steeds iets minder aanhebben (eigenlijk is het dus een soort striptease). Een aantal weken voor de bruiloft wordt het boek dan aan de bruidegom geven als een  “opwarmertje” voor de huwelijksnacht. In Nederland worden boudoir fotoboeken veelal gegeven als verjaardagscadeau voor je partner. Een erg leuk en persoonlijk cadeau natuurlijk!

Over ons

Stijlvolnaakt.nl is een echtpaar uit ‘s-Hertogenbosch en we verzorgen samen je shoot. Hij fotografeert en zij doet de visagie en assisteert tijdens de shoot met belichting en andere zaken, dus samen zorgen we er voor dat jij je op je gemak voelt. We hechten aan een zorgvuldige afstemming vooraf.

Onze passie

Het menselijk lichaam is altijd mooi en mag getoond worden. Wij spitsten ons toe op smaakvolle (deels) naakt, erotische en bodyscape fotografie. Wij worden blij als jij je lijf en je fotos prachtig vind!

Ons aanbod

  • Shoots voor singles en stellen
  • In de studio of op locatie
  • Visagie en make-up

Erotisch Boudoir fotograaf Hertogenbosch

Een boudoir shoot is in het begin altijd een beetje spannend, dus zowel voor het model als de fotograaf. Neem dan ook voldoende tijd om te acclimatiseren. Een gezellig praatje zorgt ervoor dat je allebei even afgeleid bent en dus kunt ontspannen. Neem samen, onder het genot van een kopje koffie of thee, het moodboard door en wissel ideeën uit. Maak samen de laatste voorbereidingen en laat het model met kleding aan posities en poses uitproberen, zodat je allebei precies weet wat er moet gebeuren tijdens de shoot zelf. 

Boudoir boudoir boudoir naakt shoot

Zorg ervoor dat je tijdens de shoot niet aan het stuntelen bent en nog allerlei zaken moet klaarzetten en uitzoeken, zoals de instellingen van je camera. Hierdoor gaat het model zich alleen maar onzeker voelen. Het is belangrijk dat je je aandacht tijdens de shoot volledig bij je model kunt houden. Praat tijdens de shoot voldoende met het model en leg uit wat je aan het doen bent.
Een naaktshoot betekent niet dat het model de hele tijd naakt is! Zorg ervoor dat het model tijdens de shoot losse kleding aanheeft die ze makkelijk uit en aan kan trekken. Een badjas kan goed dienst doen als je in een studio werkt.

Naaktshoot erotisch boudoir

Werk bij voorkeur met een lichte telezoom, zodat je niet te dicht op het model zit en waardoor deze voldoende ruimte heeft om zich te bewegen en zich veilig en ontspannen te voelen. Raak je model niet aan, dus geef mondeling door wat je bij een pose gewijzigd wilt hebben of doe het eventueel voor.
Als je klaar bent met een serie foto’s laat je het model zich weer aankleden en kijk je samen de gemaakte foto’s door en of je allebei tevreden bent met het resultaat. Dit kun je zo een aantal keren herhalen en je zult zien dat op gegeven moment alle spanning uit de lucht is, dat geeft dan ook de beste foto’s!